Πρόταση του ΕΒΕ Φλώρινας για μεταποίηση του γάλακτος από ντόπιους παραγωγούςΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης συναντήθηκαν με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας και Αμυνταίου, κτηνοτροφικούς συλλόγους, κτηνοτρόφους - παραγωγούς γάλακτος.

 Αφορμή της συνάντησης ήταν η αποχώρηση από την περιοχή της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ. 

Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με κορυφαίο την μείωση της τιμής του γάλακτος αλλά και την παύση συνεργασιών, ιδιαίτερα των μικρών παραγωγών γάλακτος με τις γαλακτοβιομηχανίες. Ανησυχητικό φαινόμενο είναι η νέα νομοθεσία για το γάλα μακράς διαρκείας που θα αποτελέσει ταφόπλακα για έναν κτηνοτροφικό  νομό όπως είναι η Φλώρινα, με  δυναμική 500 κτηνοτρόφων παραγωγών γάλακτος. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θα βοηθήσει και θα δώσει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας.
   Πρόταση του Επιμελητηρίου μας είναι η μεταποίηση του γάλακτος από ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους, ώστε η περιοχή να παράγει και να μεταποιεί το δικό της γάλα και τυρί δίνοντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν.
   Για το παραπάνω πρόβλημα της Π.Ε. Φλώρινας το Επιμελητήριό μας θα πάρει την πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα και θα προκαλέσει συνάντηση με όλους τους θεσμικούς του νομού, τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους εμπλεκόμενους στο πρόβλημα οργανώσεις κτηνοτρόφων και Ενώσεις Συνεταιρισμών.


Φλώρινα, 05/04/2016
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

.

.

Χαιρετισμός Προέδρου Σάββα Σαπαλίδη

Χαιρετισμός Προέδρου Σάββα Σαπαλίδη
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας δηλώνουμε παρών τολμώντας στα δύσκολα. Με διάθεση προσφοράς προς τα μέλη και τον τόπο μας δημιουργήσαμε συνεργασίες με πολλά ευρωπαϊκά επιμελητήρια. Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς ενημερώνουμε για θέματα της καθημερινότητας τους επαγγελματίες. Επιμορφώνουμε με ειδικά σεμινάρια τα μέλη μας. Δημιουργούμε προϋποθέσεις και ανάπτυξης στην Π.Ε Φλώρινας ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

Google+ Followers

@Επιμελητήριο Φλώρινας. Από το Blogger.

.

Αρχειοθήκη ιστολογίου